Posts

One Day Trip to Singapore: February 2019

Image
Hi good peeps, I hope you have a very good day  On February 17, 2019 I visited Singapore for the second time with my mom and sister. It was their first time. I became their tour guide even tho I’m not really expert about Singapore roads or places. I live in Batam so Singapore is only an hour ferry ride from Batam Center International Ferry Port to Harbourfront Port in Singapore. I used Batamfast ferry, the fares only 275k Idr (Indonesian Rupiah) per person. I bought the booking code ticket at Indomaret (store) and I had to convert it at Batamfast counter at the port. Shortly we arrived there and start walking from Harbourfront to Vivo City mall. Then we go upstairs at 3rd floor to buy Sentosa Monorail ticket. Fares for monorail was 4 SGD per person. You could use monorail to transit to Sentosa Island to visit the Universal Studios Singapore. You could also walk to Sentosa Island but it’s pretty far for me.
From USS we back to Harbourfront MRT Station and got my mom and sister MRT EZ-L…

Mencairkan JHT BPJS Ketenagakerjaan (Pengalaman) 2019

Image
Hai teman-teman, kali ini saya mau bercerita sedikit tentang pengalaman pribadi mencairkan JHT BPJS Ketenagakerjaan. Semoga dapat memberi pencerahan bagi yang ingin mencairkan JHT-nya.

Mencairkan JHT BPJS Ketenagakerjaan ternyata tidak seribet yang saya pikirkan. Sangat mudah, asalkan semua persyaratan data lengkap dan sesuai. Berikut persyaratan yang wajib ada:
1. Fotocopy KTP (membawa yang asli)
2. Fotocopy KK (membawa yang asli) 3. Kartu BPJS Ketenagakerjaan asli (nanti akan diambil oleh petugas dan tidak dikembalikan) 4. Fotocopy Paklaring (Surat Pengalaman Kerja) membawa yang asli. 5. Buku Tabungan Bank  Jika semua persyaratan sudah lengkap silahkan datang ke Bank BNI terdekat atau langsung ke kantor BPJS Ketenagakerjaan yang ada di wilayah tempat tinggalmu.
Bulan Februari 2019 kemarin saya mencairkan JHT melalui bank BNI Cabang Sentosa Perdana (SP) Batu Aji, Batam. Karena saya tidak memiliki rekening tabungan, maka saya membuat rekening baru di Bank BNI tersebut. Pagi pagi sekitar …

Oliver Sykes block me on instagram. (oli sykes nge block gue)

Goodnight guys..
Ini pertama kalinya gue nge-blog tentang cerita pribadi gue.
Gue gatau apa bakalan ada yang ngebaca sampah kaya gini.

Jadi gini, gue gatau ini dibilang ngefans atau engga, tapi yang pasti gue suka sama Bring Me the Horizon. Band metal dari Sheffield, inggris ituloh yang frontman-nya oliver sykes. Ya walaupun gue ga pernah beli merchandise ori mereka (gue belum mampu beli. Baca: suatu saat gue bakal beli) tapi gue suka mereka.

Tapi temen2 tau ga? Oliver sykes nge-block gue di instagram. Gue baru tau hari ini, gue bingung juga kenapa selama ini oli jarang muncul di ig, padahal kalo gue liat timeline twitter banyak bgt dia post via ig. Ternyata ya itu, dia nge-block gue. Gue juga gatau kenapa bisa. Salah gue apa, pas gue inget, terakhir kayanya gue komen di ig dia deh. Tapi lupa komen apa. Tapi gue yakin, gue ga pernah bikin dia sakit hati. Aneh. Padahal gue ngefans sama dia. Tapi kenapaaa??? Jujur gue sedih banget. Ig gue: @evieande_ disitu gue screen capture ig nya oli ya…

Read and Take: VIC FUENTES BIOGRAPHY

Image
Name: Victor Vincent Fuentes
DOB: February 10, 1983
Age: 31
Hometown: San Diego, California
Height: 5'10"
Parents: Vivian K.Fuentes and Victor Gamboa Fuentes
Siblings: Mike Fuentes

Religion: Catholic
Descent: Mexican and Irish
Favorite T.V show growing up: Aaahh Real Monsters!
Favorite food: Mexican Food
Favorite Animal: Monkey
Activities: Singing, Graphic design, Playing Soccer,Stripping, Sleeping
Bad Habit: He chews on things
Instruments: Vocals, guitar, bass guitar, keyboard, piano, synthesizer, lap steel
Years active: 1998–present
Labels: Equal Vision, Fearless
Website: www.piercetheveil.net
Twitter: https://twitter.com/piercethevic
Instagram: http://instagram.com/piercethevic 



Fact: He started writing songs in the 6th grade.
Fact: The first song he learned to play on guitar was Brainstew by Green Day
Fact: He broke his wrist playing soccer
Fact: Vic hates call of duty
Fact: Vic loves Rachel Mcadams and Jeffree Star
Fact:Vic learned to play guitar in 9th grade
Fact: Vic…

A hundred chocolates.

Image
Coba deh pikirin..

Apa mungkin dari 100 batang coklat yang dikemas ga ada satupun semut yang meleleh bersamanya? Yakin?

Gimana kalo orang yang mengemas coklat tadi ga cuma satu orang? Apalagi orang orangnya masih junior? Apa mungkin ga ada semut yang ngikut?

Mikir dong. Ga mungkin semua coklat itu bersih kan. Apalagi kalo yang dikerjain ribuan coklat. Ngeliatnya sih gampang Tinggal terima bersih.

Gimana kalo yang mengemas coklat tadi ga fokus sama coklat aja. Bisa jadi dia juga mengemas permen dalam waktu yang bersamaan. ?? Gimana?

Tapi si owner perusahaan coklat ga mungkin membeberkan itukan ke customer? Dia pasti mau yang terbaik buat usaha coklatnya. Ya kita taulah.

Tapi apa mungkin dia memarahi para pekerja tadi? Tidak mungkin. Karna dia mengerti dan paham bahwa prosesnya memang serumit begitu.

Jadi maksud dari cerita tadi adalah tentang kesalahan. Mungkin ga semua orang bisa nerima. Tapi kita harus mikir pake logika. Paham kondisi.

Ini deh simplenya..




Does Justice Still Exist?

Hello my friends. I wanna share a bit story of my life. I wanna share about justice that I think I can't get it anymore.


Do you think justice still exist in this world? I dont think so, cause I never feel it anymore. After a year I through my life by doing my work in a place that I called it looks like hell. I got so many lesson. Lesson of life.
Do you know why? Almost all of people there are hypocrite. I dont think I'm pure of it. But what they want? I dont understand. In front of our boss, they act like a barbie and a ken doll. They are fucking kind. But behind them it's just full of shit.

My boss is a woman. She always judge me and my friends. I dont know why. I know maybe we've done mistakes. And it's fair if she angry with us. But she dont have to judge us more.

Sometimes if one of us making a joke, she can't follow it. She's not a humor lover. Yes we know it. But we dont have to always obey at her, right? We want enjoy this life. We are not your snag. …

Read and Take: OLIVER SYKES BIOGRAPHY

Image
Name: Oliver Scott Sykes DOB: 20 November 1986 Age: 33
Hometown: Ashford, Kent, England

He moved to australia with his parents Ian and carol Sykes when he was young, moving between Adelaide and Perth over the course of about five years. He then moved back to the Uk at the age of about eight to Stocksbridge in Sheffield, South Yorkshire. As a teenager, he attended Stocksbridge High School, the same school where Arctic Monkeys band members Alex Turner, Andy Nicholson, Matt Helders and Nick O'Malley attended. He was a year below Turner and Helders.

Sykes has stated that he enjoyed the subjects English and Art while at high school, but was not interested in science or mathematics whatsoever. While at school in 2003 he began crafting together compilation CDs and short tracks under the name Quakebeat. He also played in other bands including mock hip-hop band "Womb 2 Da Tomb" with fellow Bring Me the Horizon member Matt Nicholls and brother Tom Sykes, and metal band "Purple Cur…